/
O nas

O NAS

Smo majhno družinsko podjetje, čigar poslanstvo nadaljujemo odkar je naš stari Dedi Milan pred več kot 70leti nasadil prve oljke.

Nasad je lociran na izolirani lokaciji v bližini mesteca Muntić, ki spada pod Istarsko županjo Pula na zahodu. Drevesa rastejo slabih 10km severno od svežega Jadranskega morja, kar jim zagotavlja dodaten vir neznatnega priokusa mediterana. 

NAŠA TRADICIJA

Vseskozi se držimo korenin naših dalnjih grških prednikov.

Globoko spoštovanje do ozemlja, ki je ostal nespremenjen skupaj z delom starodavnega Nezakcija. Utrjeno antično glavno mesto Histrov v južni Istri na sedanji lokaciji Vizače med vasema Muntić in Valtura, kakšnih deset kilometrov vzhodno od Pulja.

Oljke pridelujemo na popolnoma naraven način, z ročnim obiranjem plodov in izključno hladnimi postopki pridobivanja olja.

KONTAKT

Najmlajši v generaciji Pletikos. S svojim minimalističnim in inovativnim načinom razmišljanja, na kulinarične police prinaša popolnoma novo svežino mediterana. Smisel za dizajn in prodajo, omogoča napredek v tradiciji in nekoliko drugačen pristop na tržišče. Združevanje modernega s prastarim in naravnega s kvalitetnim za zdrav način življenja.

info@auyo.si

NASLEDNJA TRGATEV PLanirana ČEZ:

MI OBOŽUJEMO TO KAR POČNEMO

Povprečen Človek poje na okoli 7.000 kalorij na božični dan – če ne štejemo zraven
Zaljubljeni v Sredozemlje in oljke so bili vsi, monarhi in kardinali ter patriarhi, tekmeci in kriminalci,
Prav ne moremo verjeti, kako dobri so ti piškoti. Ekstra deviško oljčno olje Auyo, svež
Preberi več

ALI STE VEDELI?

Za uporabo oljčnega olja je bilo dodobra dokazano, da je izredno efektivna v borbi proti raku, diabetisu, srčnim obolenjam – celo osteoporosi in tudi alzhemerjevi bolezni…

KONTAKT

Visoka vsebnost enkrat nenasičenih maščob.

Nadomestitev nasičenih maščob z nenasičenimi maščobami v prehrani prispeva k vzdrževanju normalne ravni holesterola v krvi. Oleinska kislina je nenasičena maščoba.

Polifenoli v oljčnem olju prispevajo k zaščiti lipidov v krvi pred oksidativnim stresom.

orfejsko_jajce_belo
0